Godt nyt for voksentræningen – nu med ændrede regler

Efter sidste nedslående melding, hvor de voksne alligevel ikke måtte træne indendørs, lovede vi, at vende tilbage med yderligere information såfremt den situation skulle ændre sig.
Nu er der så heldigvis kommet en kontramelding ift kontaktsport fra ministerierne, DIF og Dansk Karateforbund – og den er god!

Siden i torsdags har DIF lagt pres på myndighedernes definition af kontaktsport. Og det er nu lykkedes at beslutningen om, at kontakt-sportsgrenene slet ikke må være indendørs, er blevet omgjort.
Dermed betragtes al individuel træning eller træning uden kontakt som ikke-kontaktsport uanset idrætsgren.

Det betyder altså, at voksne nu også må betræde dojoen igen, dog må voksne kun lave træningsøvelser, hvor der ikke er fysisk kontakt mellem udøverne. Der er desuden krav om coronapas for alle på 18 år og derover.

Ifølge de nye regler er det den enkelte foreningen som har pligt til at sikre, at alle voksne udøvere fra 18 år og derover har gyldigt coronapas. Det er dermed træneren som, før træningen igangsættes, har ansvaret for at tjekke for gyldigt coronapas. Kan en udøver ikke fremvise et gyldigt coronapas, kan vedkommende ikke få adgang til de indendørs træningsfaciliteter.
Det er den enkelte forening som er underlagt bødestraf såfremt reglerne ikke overholdes.

Træningen bliver dermed ikke helt som den plejer at være, men vi kan nu endelig være indenfor. Næste fase af genåbningen er planlagt til den 21.maj, og DIF og DGI håber og arbejder for, at kontaktsport til den tid også bliver tilladt for voksne over 18 år.

Husk at få læst de opdaterede regler for færden i træningslokaerne. De findes her.
I kan også læse mere på Dansk Karate Forbund og DIF.

Så, velkommen indenfor – igen – fra sensei, sempais og bestyrelsen

På kofukan.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål.  Læs mere