De voksne må vente lidt endnu

Det var med stor glæde at vi i onsdags kunne berette at indendørstræningen kunne åbne for voksenholdene. Desværre blev der torsdag klokken 14 meldt ud at man alligevel ikke kunne åbne op for kontakt sport.

Onsdag den 5. maj blev DIFs direktør Morten Mølholm indkaldt til hastemøde med Kulturministeriet, Sundhedsministeriet og Justitsministeriet for at få de endelige retningslinjer på plads. Der var desværre ikke godt nyt… Både DIF og DKarF er meget forbavsede og uforstående overfor de nye retningslinjer.

På mødet med ministerierne kom der en komplet kontramelding af hvad de tidligere aftaler indebar, hvilket altså betød, at kontaktsport alligevel ikke kunne få lov at tilbyde indendørs træning for 18-69-årige.

Det betyder derfor, at kontaktsport (som kampsport, håndbold, indendørs fodbold, pardans mm.) ikke må tilbyde indendørs træning for 18-69-årige, heller ikke selvom træningen kan tilbydes uden at bruge fysisk kontakt. Selvom 2/3 af grundprincipperne i karate kan udføres uden kontakt (kihon og kata), kan vi desværre ikke tilbyde indendørs træning for denne aldersgruppe.

Dansk Karate Forbund er i kontakt med DIF og de andre kontaktsportsgrene, der sammen forsøger at finde en mere rimelig og retfærdig løsning på dette. Indtil en løsning er fundet må vi dog desværre væbne os med endnu mere tålmodighed.

Hvad betyder det så for vores træning?

  • Miniputhold samt børn og unge hold (til og med 17 år) kan træne indendørs med sporadisk kropskontakt – forsamlingsforbud på 25 pers. inkl. instruktør
  • Forsamlingsforbuddet før og efter træning hæves til 25 pers.
  • Alle aldersgrupper kan træne udendørs med sporadisk kropskontakt – forsamlingsforbund på 75 pers. inkl. instruktør udendørs.
  • Forsamlingsforbuddet udendørs før og efter træning hæves til 75 pers.

Vi holder nøje øje med forhandlingerne mellem ministerierne, DIF og Dansk Karate Forbund og håber på at man finder frem til en fornuftig løsning på den korte bane. Alternativt, ser vi – med store forhåbninger – frem til den næste mulige åbningsdato som bekendt er den 21. maj.

Frem til åbningen fortsætter træningen som hidtil udendørs for voksenholdene.

Mange hilsener fra jeres sensei, sempais og bestyrelsen

På kofukan.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål.  Læs mere