Ny sortbælte i Kofukan Karate Ballerup

Kofukan Karate i Ballerup afholdt weekenden 12-14. marts træningsseminar med Kofukan's japanske chefinstruktør Sensei Keiji Tomiyama, 7. dan.

Seminaret, som er et af årets absolutte højdepunkter i klubben, foregik i dojo'en på Telegrafvej i Ballerup. Sensei Tomiyama er en af de mest erfarne instruktører indenfor Shito-Ryo karate grenen i Europa, og er generalsekretær for Kofukan Karate. Han har siden 1978 boet i England, og besøger hvert år Kofukan Karate i Ballerup, for at gennemføre et træningsseminar for klubbens medlemmer, og et instruktørseminar for klubbens instruktører.

Seminaret startede fredag aften, hvor nogen af klubbens instruktører prøvede kræfter med en spændende ny kata. Kata'en hedder "Suparinpai", hvilket betyder "108 hænder", og bliver anset for at være en af de mest avancerede kata'er indenfor Shito-ryu karate grenen. Lørdag og søndag var der træning for alle klubbens medlemmer graduret til minimum 7. kyu (gult bælte), tilpasset til det enkelte medlems niveau, samt fortsat seminar for klubbens instruktører.

I forbindelse med det årlige træningsseminar afholder Kofukan Karate traditionelt dan-graduering (sort bælte). Selvom klubben har instruktører der kan graduere til sort bælte, ønsker man at disse gradueringer bliver afholdt af Sensei Tomiyama. I år var det Sempai Poul Groskopf's tur til at afslutte en lang rejse med en rigtig flot graduering, hvor han blev belønnet med 1.dan, og det eftertragtede sorte bælte. Poul har trænet i Kofukan Karate Ballerup siden 1994, med et par afbrydelser undervejs. Selvom han havde trænet hårdt op til gradueringen, sad nerverne udenpå gi'en da tiden nærmede sig, og det var en meget glad Pouls Groskopf der bagefter tog imod lykønskninger fra klubbens medlemmer. Kofukan Karate Ballerup afholder reception for Poul på et senere tidspunkt.

Se "Galleri" for flere billeder fra seminaret.