Kofukans historie

1970: Master Tani , Soke af Tani-ha Shito-ryu Karate-do Kempo Shukokai , spurgte Doshisha University Karate Clubs studenter om nogen af dem kunne tænke sig at hjælpe til med udviklingen af Tani-ha Shito-ryu i udlandet og tag til Amerika og assistere Sensei Kimura eller til Europa og assistere Sensei Suzuki. Meningen var at de skulle være væk i et eller to år efter endt uddannelse, før de etablere sig som forretningsmænd hjemme i Japan. Af de tre som sagde ja, foretog to rejsen fra Tokyo til Paris i mars

1972: Disse var Naoki Omi og Keiji Tomiyama , nu chefsinstruktører ved Tani-ha Shito-ryu Karate-do Kofukan International. Ikke akkurat som forretningsmænd i den almindelige betydning af ordret, har de alligevel viet sig til organisationen.

1972: Chefsinstruktør i Europa var Sensei Yasuhiro Suzuki. Han ble assisteret af Senseiene Hanai , Ikazaki og Shimabukuro som hver havde sin specialitet. Livet med de “nye drenge” startet med daglige gøremål som franskundervisning, uformelle træning og besøg i forskellige karateklubber om aftnen. Om sommeren øgede de i antal, fordi Miss Ishimaru og Mr. Hayashi også kom. Samme året ble der afholdt et Shukokai-mesterskap i Stockholm. Sensei Suzuki var på den tid chef for Tani-ha Shito-ryu Shukokai i Europa, men det fandtes ingen struktureret organisation. Hovedlandene var Frankrig, England, Jugoslavien og Sverige med små grupper i Norge og Belgien.

1973: Sensei Suzuki flyttet for at arbejde ved firmaets Brüssel-kontor og tog Keiji Tomiyama med sig, for at undervise i Belgien.

1974: Foråret blev en stor “ hoveddojo ” åbnet i Brüssel og medlemmer av S.W.K.U. (England) deltog på et to ugers seminar. Efter det blev Mr. Hayashi sendt til England for at undervise og ble der næsten et år.

1975: Det første Euro-Cup blev afholdt i Brüssel , og det var starten på en årlig begivenhed. Fra 1976 til 1978 ble Euro-Cup afholdt hvert år i Pepinster , en lille belgisk by nær grænsen til Tyskland. I 1975 måtte ” hoveddojoen ” lukke, og en mindre ble oprettet nær Gare du Nord. Denne dojo blev hovedkvarteret til S.W.K.U.E. ( Shukokai World Karate Union Europe ) frem til 1978. Sammenslutningen fortsatte at udvikle sig samtidig med at nogen grupper tilknyttet sig Master Kimuras organisationen (USA), hvilket er årsagen til at det i enkelte land findes to Shukokai- organisation.

1977: Nyhedsbrevet “Forum” blev oprettet og udgivet to ganger årlig frem til 1982.

1978: Keiji Tomiyama flyttet til England mens Sensei Shimabukuro blev i Belgien.

1979: Euro-Cupen blev afholdt i Paris. Keiji Tomiyama ble udnævnt til generalsekretær. Det ble bestemt at organisationen skulle formaliseres og kræve medlemsafgift for hvert enkelt medlem (£1/år) for at betale for administrationsomkostningerne og tjenester. De belgiske repræsentanter var ikke enige i beslutningen. Samtidig forlod Sensei Shimabukuro Belgien og ” hoveddojoen ” blev lukket. Det var ” the end” for Tani-ha Shito-Ryu i Belgien.

1980: Euro-Cupen blev afholdt i Peterborough, England. Sensei Suzuki deltog og graduerede Omi , Okubo , Kamohara and Tomiyama i stedet for opvisninger. Alle fik 5. dan. Master Tani besøgte Europa sammen med sin kone og flere instruktører. Ved den anledningen spurgte Master Tani om ikke et verdensmesterskab kunne arrangeres i Europa det påfølgende år. I 1981 blev der afholdt et verdensmesterskab i Edinburgh. Master Tani tog Mr. & Mrs. Inagaki med sig som senere dannet Nippon Kofukan . Sensei Suzuki returnerede samme år til Japan, så Senseiene Omi og Tomiyama blev ledere for organisationen. Andre japanske instruktører hadve i mellemtiden forladt Europa, så de eneste der var tilbage var Omi , Tomiyama og Hiroshi Okubo . I begyndelsen av 80´erne var der mange grupper som kaldte sig “ Shukokai ”, særlig i Storbritannien. De fleste af disse grupper var aflæggere fra Sensei Kimuras organisationen. Dette gjorde organisationen svagere, bare en af mange “ Shukokai”- grupper. Efter flere diskussioner mellem Sensei Suzuki og Sensei Tomiyama blev det bestemt at kalde organisationen for Kofukan , navnet på Sensei Suzukis dojo , i stedet for " Shukokai World Karate Union Europe ". Organisationen blev den eneste Kofukan med en stærk identitet. Mester Tani forstod situationen og Kofukan forblev en del av hans " Shukokai"-organisation .

1986: Master Tani besøgte Europa og gav Omi , Okubo og Tomiyama 6. dan.

1987: Master Tani deltog ved Euro-Cup for hold i Slovenien (tidligere Jugoslavien). Medlems-landene var Sverige, Norge, Skotland, England, Frankrig, Kanaløerne og Jugoslavien.

1990: Fra nu af udvidede organisationen sig hurtigt. I 1990 kom Bulgarien til med Dimitar Savov som leder og Georgia (tidligere Sovjet) med Vladimir Japaridze og Shota Shartava som ledere.

1991: Portugal blev igen medlem under ledelse av Joao Dias og Danmark ble også medlem. Efter en række af kontakter var Kofukan godt etableret i Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika ved slutningne af 1991. Matthew Beaumonts gruppe i Australien blev også tilknyttet Kofukan i 1991.

1992: Brian Davis’ gruppe på New Zealand ble tilknyttet Kofukan . Efter første kontakt med Emmanuel Rajasekaran i 1989, blev de Forenede Arabiske Emirater og India medlemmer i 1992. Sensei Tomiyama besøgte India for første gang i 1993. I 1992 flyttede Karl Skrabl fra Slovenien til Svejts og startet en gruppe der.

1994: Den gode kontakt med Mr. & Mrs. Inagaki blev opretholdt fra 1981, inkluderet mange besøg i deres hjemby Izushi , og i 1994 fik de tilladelse fra master Tani og Sensei Takahara til at forlade Sensei Takaharas Seikenkan gruppe og blive uafhængige som Nippon Kofukan . Israel bestemte sig for at blive medlem under sin leder Husny A-arar.

1995: Tim McMenamin og hans gruppe i Irland blev medlem. Gennem kontakter i Georgien, finnes grupper i Rusland, Kazakstan , Ukraine og Hellas.