Nyt kombi hold i Kofukan Karate Ballerup - Træning for både krop og sind

Personlig baggrund og ide

Jeg har trænet karate i 10 år, er uddannet personlig træner og studerer nu til psykomotorisk terapeut. Gennem mit studie har jeg lært en masse øvelser, og metoder som jeg kunne se en stor anvendelighed for karaten. Den psykomotoriske praksis anvendes dog primært til den gængse befolkning og har i disse tider stort fokus på stress og afbalancering af kroppens funktioner.

Ideen til dette hold udsprang derved i første omgang af jeg så anvendeligheden ved den psykomotoriske undervisning for karate udøveren. Men da øvelserne ikke involverer direkte kampsports teknikker, er det muligt at udvide og gøre den tilgængelig for enhver med interesse for sin krop- og mentale styrke og sundhed.

 

Hvem egner holdet sig til, og hvad kan man få ud af det?

Holder indeholder elementer, som både er til gavn for enhver, om du er karateudøver eller ej. Det kan være anvendelig for alle, der har interesse i:

 • Styrke, smidighed, udholdenhed, bedre balance.
 • Fysisk sundhed og overskud.
 • Mental sundhed og balance.
 • Et afbræk for den travle hverdag og slippe mentalt stress.
 • At lære sin krop at kende og derved undgå skader og overbelastninger.

Karateudøveren kan have gavn af træningen på den vis, at det vil forbedre deres generelle fysiske niveau og kropslige evner, samt kropsbevidsthed og dermed øge deres potentiale indenfor kampsporten.

Den fysiske træning er tilpasset, så alle kan være med på deres niveau. Personen der ikke dyrker kampsport, kan derved stadig få noget ud af træning på det fysiske plan lige såvel som de andre fordele, der vil være i de andre elementer af træningen.

Hovedformålet er derfor en generel sundhed, styrke og balance både kropsligt som mentalt og er derfor anvendelige for alle uanset hvad jeres personlige interesse vil være.

 

Indhold af træningen

Træningen vil være en kombination af mange forskellige trænings- og bevægelsesformer med forskellige formål. Ideen er at sammensætte elementerne, så det danner en helhed, alle kan have gavn af.

Der vil derfor være stor variation fra gang til gang med forskelligt indhold og fokus. Listen nedenunder er de typiske elementer, som træningen vil indeholde. 

Næste træning vil altid blive introduceret ved slutningen af hver træning, så man kan indstille sig på det.

 • Kropsbevidsthed
 • Yoga
 • Fysisk træning med kropsvægt
 • Udstrækning
 • Afspænding
 • Grounding

 

Hvem kan deltage?

Da holdet er helt nyt vil jeg første omgang gerne holde det indenfor klubben, og foretrækker derfor deltagerne til at være fra junior holdet og opefter. Familie og søskende også meget velkomne, hvis de har været tidligere medlemmer, eller har en relation til et nuværende medlem.

 

Dato, tidspunkt og pris

Træningen vil som udgangspunkt foregå skiftevis fredag kl. 17:00 i ulige uger og lørdag kl. 12:30 i lige uger. Grundet nogle enkelte undtagelser er dette det fulde træningsforløb for denne sæson.

Notér lørdag d. 19 er flyttet til tirsdag d. 15 grundet trænings weekend med Sensei Tomiyama i Stockholm, samt lørdag d. 14 er flyttet til dagen før grundet graduering.

Oktober

November

December

Fredag d. 11

Lørdag d. 2

Fredag d. 6

Tirsdag d. 15

Fredag d. 8

Fredag d. 13

Fredag d. 25

Lørdag d. 16

----------------------------------------

----------------------------------------

Fredag d. 22

----------------------------------------

----------------------------------------

Lørdag d. 30

----------------------------------------

 

Deltagelse på holdet vil kræve en mindre pris på 200 kr. for hele denne sæson.  

 

Sidste info

Holdet er en helt ny ide, og jeg vil derfor observere og udvikle det undervejs hele denne sæson.

Jeg er meget interesseret i jeres oplevelse og mening om indholdet, og vil derfor sætte en anonym folder/kuvert op til ris og ros. Folderen kan også anvendes til personlige oplevelser, eller indvendinger til områder i har interesse i at arbejde mere eller mindre med.

I er selvfølgelig altid velkommen til at tage fat i mig personlig og dele jeres tanker.

Jeg glæder mig til at se jer.

Mvh Mathias, Kofukan Karate Ballerup.